Anigo-stipendiet

Vad är Anigo-stipendiet?                                                                                                  När vi har möjlighet – delar Galleri  Anigo ut ett stipendium till en konstnär som vi gillar! Det kan vara en etablerad konstnär som vi bara måste få hylla på detta sätt, eller en oetablerad konstnär som vi gärna vill stödja i början av konstnärstillvaron, eller någon annan helt enkelt!

Stipendiet består av att konstnären får ställa ut i halva galleriet under en månad som galleriet väljer, under en kommande 2-årsperiod. Konstnären betalar ingen hyra och behåller alla intäkter vid försäljning, men vaktar själv sin utställning.

Kan man söka stipendiet?  Ja, sök närsomhelst.  Skriv några rader om varför just du borde få stipendiet! Bifoga ett par bilder på dina jobb.  Skicka till inger.slussen@gmail.com

AKTUELL STIPENDIAT:

Anigo-stipendiet 2020 Marianne Schmidt är vår stipendiat 2020 och ställer ut  Juni 2022.

Om än ej Vackert – är en serie om 13 objekt, med varsin tillhörande kortare text. Texterna är tagna ur en sammanhängande redogörelse, skriven under en längre tids sjukdom. Tillsammans berättar text och objekt om livets skiftande villkor.

Tidigare stipendiater:

Anigo-stipendiet 2019 Ulrika Majstrovic-Hansén är vår stpendiat 2019 och ställer ut fotografier mm i september 2021.

Anigo-stipendiet 2017 Håkan Eriksson. Läs mer om Håkan på Svenska Konstnärers hemsida.